6755 Kübekháza, Fő utca 86., +3630/978-18-24, abigel.hotel (kukac) gmail (pont) com

Környezetünk

Abigél Panzió és környéke. Lehetőség van fakultatív programokra, mint a lovaglás, lovas kocsizás; az úszásoktatás, városnéző túra, kerékpártúra a környező rózsaligetekbe vagy a kiserdőkbe, sétahajó-kirándulás a Tiszán.

A Szegedre látogató, nyugalmas pihenésre vágyóknak ajánljuk a Belvárostól 18 km-re fekvő Kübekházán létesült Abigél Panzió és Étterem szolgáltatásait. Vendégeink igazán otthon érezhetik magukat a csendes környezetben található, újonnan épült panziónkban és a hozzá kapcsolódó kiváló konyhájú étteremben.

Kübekháza és környékének legfőbb jellegzetessége a csend, a nyugalom, a romlatlan falusias idill és a tiszta, rendezett utcák. A régi sváb házak és a tipikus Szeged környéki Napsugaras házak keveredése sajátos jelleget és hamisítatlan hangulatot nyújt a falunak. A helyiek közvetlensége, vendégszeretete régi gyökerekből fakad.

A főútvonalak elkerülik Kübekházát, ezáltal rendkívül tiszta levegőjű. Ideális környezet kerékpáros, gyalogos, valamint lovas túrákra. A határ közelsége miatt akár három országra terjedő túrákat is lehet szervezni, Szerbia és Románia felé.

Kübekházát nemzetközileg is ismertté teszi két, évről-évre megrendezésre kerülő rendezvénye. Az egyik a Hármashatár-menti találkozó. A falutól délre található a Hármashatárkő. Az építményen a magyar, a szerb és a román állam címerei láthatók, utalva a közeli államhatárokra.

A falu másik rendezvénye az évente megrendezésre kerülő Operett gála, más néven Operettfalu, amely Magyarország legnagyobb ingyenes szabadtéri operett előadása. Ezen kívül a falu jelentős rendezvénye az évenkénti Falunap és a Búcsú.

A településen működik a Szőreg-Kübekháza Hármashatár Vadásztársaság. A vadászati lehetőségek igen kedvezőek a falu határában, főleg őzre és apró vadra lehet vadászni.

A környék kiválóan alkalmas lovas üdülés, lovas túrák szervezésére. A Maros ártér mentén, a pusztákon igazi felfedező túrák tehetők. A környéken láthatók Közép-Európa legnagyobb rózsa ültetvényei.

A környező települések is kínálnak számos látnivalót. (Pl. Tiszasziget az ország legmélyebb pontja 75,8 m tengerszint feletti magasságával. A faluból jelzett turistaút visz a bronztáblával díszített tölgyfa emlékoszlophoz, mely a helyet jelöli meg. Újszentiván figyelemre méltó építészeti emléke a Görögkeleti szerb templom.)

Szeged (18 km) idegenforgalmi vonzereje a legnagyobb, köszönhető ez a város kulturális és gazdasági hagyományainak, színvonalas, évről évre visszatérő rendezvényeinek, fesztiváljainak, Európa szerte híres arborétumának, a város mellett elterülő tavak madárvilágának, rendezett városképének és rengeteg műemlékének.

A térség legjelentősebb turisztikai célpontja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, mely a magyar nemzet történelmét, az alföldi ember kultúráját és életmódját szemléltető múzeumegyüttes. Az Emlékpark turisztikai vonzereje a térség turisztikai versenyképességét növeli a nemzetközi idegenforgalmi piacon.